Anita Rol

Aan het conservatorium van Alkmaar heeft Anita de musicalopleiding gedaan. Deze werd gevolgd door een driejarige opleiding koordirectie bij Artiance. Haar docenten waren o.a. Maria Rondèl en Johan Rooze.

Daarvoor heeft zij veel lessen gevolgd op theatergebied. Acteerlessen kreeg zij van Bert Klunder, Lucas Borkel en Cliff Sutton. Ook volgde zij een cursus regie bij Jouke Lamers. Zanglessen volgde ze bij José Jonkers, Janine Vos, Maria Rondèl en vanaf 2007 bij Jimmy Hutchinson. Ballet- en taplessen kreeg zij van Els van Turnhout, Pauline van Buitenen, Diana Satoer, Marike Hetjes en Mirjam de Zeeuw.

In haar studio geeft zij privé-zangles en coacht zij mensen die auditie gaan doen. Dat kan zijn voor een vereniging of een opleiding aan het conservatorium. Met, tot nu toe, positieve resultaten.

Bij muziekschool “Koggenland” heeft zij van 2011 t/m 2019 gewerkt als zangdocent.
website muziekschool koggenland

Daarnaast geeft Anita regelmatig zangworkshops bij koren en theatergroepen.

Ook heeft zij gezongen in vocalgroup Close-up, het damestrio Bienvenue, a capellagroep 9-AM en heeft zij meegewerkt aan verschillende concerten.

Tevens speelde zij een seizoen in de musical My Fair Lady van Joop v.d. Ende theaterproducties. Daarna heeft zij één van de hoofdrollen vertolkt in de prachtige musical Tien (vertaling van de musical Nine) van het conservatorium Alkmaar.

Foto Hans Petit

 Anita zong backingvocals bij het Gershwin-project “I got lyrics” van American Songbook en heeft daar workshops gevolgd bij o.a. Mathilde Santing en Denise Jannah.

Bij jeugdmusicalvereniging “de Hanswijckers” was zij Vocal Coach, van 2009 t/m 2011.

In het seizoen 2008-2009 was zij regisseur van vocalgroup Close-up.
website vocalgroup closeup

Workshops koorregie heeft zij gegeven bij oa: Vocallure uit Hoorn, Evergreen uit Avenhorn en Almooskloos uit Roermond.